Solbacka Favoritrecept
SOLBACKAS ALLRA GODASTE ÄPPELPAJ
Den här äppelpajen har nog de flesta av våra hästägare njutit av någon gång
Glutenfri och minimalt med socker
Ugn 175 grader
- Skalade äppelklyftor
- 1 dl Havregryn
- 1 dl Mandelmjöl
- 1 dl Kokosmjöl eller bovete
- 1/2 dl cocossocker alt. rårörsocker
- 1 msk malen kanel
- Kallt smör
Gör så här:
- Fyll en vacker pajform med råge av äppelklyftor
- Strö över havregrynen
- Blanda mjöl, socker och kanel. Strö blandningen jämnt över äpplena
- Hyvla kallt smör med osthyvel och lägg som ett täcke över det hela
- Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 min om Du har använt sommaräpplen som inget hellre vill än att snabbt bli mos, ca 35 min om dina äpplen är av den fastare sorten. Då kan det också vara bra att hälla i 1 dl vatten.
- Pajen är klar när den har fin färg och äpplena mjuknat
- Vispad grädde med lite äkta vaniljsocker i passar perfekt till denna goda höstnjutning
SOMMARENS ABSOLUT GODASTE SALLAD...... SMULTRON....MANGO.....HALOUMI....
Ta fram ett vackert fat
Blanda:
1 knippe Rädisor skurna i tunna skivor
1 färsk Rödlök skuren i tunna skivor
1 näve förvällda Sockerärtor skurna på längden
1 Mango i tärningar
Lite Isbergssallad skuren i kuber
Några nävar goda gröna blandade salladsblad
1 Halloumi stekt i tunna skivor, bryt i mindre bitar
Blanda och häll över Smultron
Gör en dressing av saften från 1/2 citron och 1/2 tsk flytande honung och häll över.
Den här SUPERGODA salladen behöver inget sällskap alls på tallriken, men den passar också super till grillat kött och fisk....det är bara att njuta!