Våra viktiga vänner

Jessica Lindberg - vår fantastiska resurs i stallet.

Jessicamtvåhästar

Jessica är min högra hand om dagarna i stallet och ute med hästarna. Hennes långa erfarenhet av galopphästar och fantastiska arbetsvilja är ett starkt stöd i vår verksamhet.

stickan a

Stig Ahlengärd - Vår ordinarie veterinär.

Stickan, som han kallas, är vår högt värderade stallveterinär. Han vaccinerar, kastrerar, undersöker ev hältor och sår, gör alla blodprov, skriver friskintyg och framför allt - är mitt bollplank närhelst jag har funderingar kring hästarna hälsa och väl och ve. På fotot har Stickan precis tagit blodprov av Hivernale (FR) för att kontrollera att hon fortfarande är dräktig.

john ricketts

John Ricketts - Horsemanship expert

John har funnits med i mitt hästliv sen mer än 30 år tillbaka. Först som hovslagarlärling hos Börje Wetterling, och när Börje drog ner på verksamheten tog John över hovvården av våra hästar. Efter hand har John utvecklat ett stort kunnande inom Natural Horsemanship, och skapat en egen variant av horsemanshipträning, och vi och våra hästar har varit med på hela den resan.

Alla våra åringar har trygghetstränats och transporttränats av John på sensommaren innan det är dags för dem att flytta härifrån. Extra rädda och knepiga föl har John kommit, och med sin "träning" fått dem trygga och lätthanterliga för oss tvåbenta.  

Vi är honom stort tack skyldig för att vi i stort sett aldrig har några problem med hantering och transporter. Och vi ser med stolthet hur våra uppfödningar uppför sig på banan och i startboxarna och att de är då mysiga att umgås med och gillar människor.

sussie hovslagare

Susanne Sålder Bodin - Hovslagare

Fantastisk, orädd, skyr inte jobb bland hästar av alla åldrar.

Mikael Lindberg Angmannen

Mikael Lindberg - "Ångmannen"

Varje sommar sedan tretton år tillbaks kommer "Ångmannen" till Solbacka för att ångtvätta hela vår stallanläggning. Mikaels företag heter Ångmannen AB med specialitet att tvätta och desinficera bl.a djurstallar. Mikael använder sig av hetvattenånga vilket ger minimal mängd med vatten som ger ett maximalt rent resultat utan kemikalier. Vilket är superviktigt för oss. Inget mögel tillåts få fäste i stallet och boxarna. När hästarna kommer hem från sommarens bete är det rent och fräscht.

Micke är otroligt positiv och pålitlig. Dessutom en mycket målinriktad person som inte nöjer med sig att göra något "halvdant" utan går in frö sin uppgift helt och hållet. 

GöranSeveson

Göran Seveson - Räddaren i nöden

Under alla våra år på Solbacka har vår mångsidige entreprenör hjälpt oss med markarbeten och hållit våra vägar och stallplaner grusade och isfria. Aldrig något gnäll, alltid lösningsorienterad. Någon att hålla i handen när det krisar.